historische recepten [ dessert ]

gesponsorde links

Crème brulée
Een frans dessert uit de zeventiende eeuw in twee variaties. Crème Brulée: Het lekkerste toetje.
www.coquinaria.nl/recepten/05.2histrecept.htm

Dafâir: gefrituurde deegvlechten
Een arabisch recept voor gefrituurde zoete deegvlechten uit de dertiende eeuw. Feestgebak: Dafâir.
www.coquinaria.nl/recepten/04.6histrecept.htm

Engelse aardbeienpudding
Een middeleeuwse recept uit Engeland voor prachtig roze aardbeienpudding. Middeleeuwse aardbeienpudding.
www.coquinaria.nl/recepten/03.4histrecept.htm

Eyerwafele met sneeu
Dunne wafeltjes met slagroom van rond 1500. Middeleeuwse wafels.
www.coquinaria.nl/recepten/05.4histrecept.htm

Gebakken lucht: Soufflés
Twee recepten voor zoete soufflé. Gebakken lucht: Soufflé.
www.coquinaria.nl/recepten/05.6histrecept.htm

Moutayes
Een viscurry en een gefrituurd dessert uit het land van de Dodo. Vindaye en Moutaye, twee gerechten uit Mauritius.
www.coquinaria.nl/recepten/06.5histrecept.htm#Moutayes

Relevante rubrieken

Andere rubrieken voor
dessert